Hoewel er in 2021 met minimale meerderheid een plan voor de Schapenweide is aangenomen in de raad, heeft een nieuw college de kans om deze plannen weer aan te passen. Terwijl het Rijksvastgoedbedrijf druk bezig is met voorbereiding van de verkoop van de Schapenweide, opent een nieuwe progressieve coalitie de mogelijkheid om op de Schapenweide een beter, groener en breder gedragen plan te realiseren. De partijen die nu besprekingen voeren om tot een nieuw college te komen lijken liever meer woningen, minder bedrijvigheid, een groenere wijk, strakkere randvoorwaarden en betere participatie te willen dan nu in de plannen staat. Haast is wel geboden.
Als de partijen het eens worden dan moet de raad zo snel mogelijk het college hiertoe oproepen. Concreet zou de nieuwe gemeenteraad in haar eerste vergadering het college kunnen oproepen de verkoopprocedure op te schorten en het Ontwikkelperspectief aan te passen. Daardoor kan er minder bedrijvigheid komen, meer ruimte voor woningen in lagere dichtheid, betere randvoorwaarden met betrekking tot verkeer en veiligheid, natuur inclusief en klimaatneutraal bouwen en een groene buffer met natuurbestemming. Ook onze wens om serieuze participatie op niveau meewerken is essentieel, om tot een breed gedragen plan voor de Schapenweide te komen.

Zie ook: https://www.ad.nl/utrecht/zo-links-was-rijke-gemeente-de-bilt-niet-eerder-groenlinks-pvda-sp-d66-en-lokaal-de-bilt-in-coalitie~aff4a1ac/